Филтрирај според категорија
Барај
 • Во тек
 • Минал

Марина во Македонија

Учениците од Крива Паланка од проектот Сензибилизација на Фондацијата Бел Идеал од Париз учествуваа на неверојатни работилници со Марина Ригиелски од Франција   На 15 април 2024 година, учесниците во проектот Сензибилизација односно работилници за запознавање на францускиот јазик и култура, ученици од петто одделение од основните училишта „Свети Јоаким Крчовски“ и „Илинден“ од Крива…

24/04/2024
 • Во тек
 • Минал

Учениците доживееја исклучително возбудливи впечатоци од нивниот француски ден

🇲🇰 27 ученици од 3 групи од основните училишта во Крива Паланка кои ги следат работилниците на француски јазик во рамки на проектот Сензибилизација на фондацијата Бел идеал од Париз, поминаа незаборавен ден во Скопје: – топол француски појадок во Резиденцијата на Амбасадата на Франција со НЕ г-дин Сирил Бомгартнер, Амбасадор на Франција и неговата…

16/04/2024
 • Во тек
 • Минал

Најдобрите франкофони од земјава

  Најдобрите франкофони од земјава, победниците на државните натпревари, добија престој во Париз или на франкофонскиот летен камп во Охрид   Најдобрите франкофони во С Македонија, односно победниците на државните натпревари: натпреварите за презентации и  натпреварите за спелување добија престој на франкофонскиот летен камп во јуни 2024 година во Охрид, додека пак победниците од натпреварите…

16/04/2024
 • Во тек
 • Минал

Финале од државниот натпревар „Франкофонска песна“

Финале од државниот натпревар „Франкофонска песна“           „Те сакам“, „Време на цвеќињата“, „Еве“ и други прекрасни франкофонски песни беа интерпретирани од страна на основците и средношколци од Северна Македонија во рамките на државниот индивидуален натпревар по франкофонска  песна кој се одржа на 13 април 2024 година во преубавата сала во хотелот Холидеј Ин во…

16/04/2024
 • Минал

Прекрасна франкофонска вечер во Делчево

__________________________________________________________________________________ Прекрасна франкофонска вечер во Делчево   Во реализацијата на својот проект насловен „Франкофонијата ја истражува Северна Македонија“, фондот „Бел Идеал“ од Париз (Франција) во соработка со колегите од основните училишта „Свети Климент Охрид“ од Делчево и „Ванчо Китанов“ од Пехчево од Северна Македонија, годинава ја организираше националната франкофонска вечер на 27 март 2024 година…

28/03/2024
 • Во тек
 • Минал

Летен камп на француски јазик 2023 во Кавадарци – Северна Македонија

  Прекрасните спомени ќе останат засекогаш  врежани во сеќавањата на сите учесници на летниот франкофонски камп организиран од 20 до 25 јуни 2023 година во детското одморалиште „Михајлово“, на планината Кожув, кај Кавадарци. Кампот го сочинуваа основци и средношколци од Македонија, кои минатата година освоија од прво до трето место на државните натпревари по францускин…

08/11/2023
 • Во тек
 • Минал

Летен универзитет 2023 во Струга, Северна Македонија

Традиционална средба и белег на континуираната обука на професорите по француски јазик во СТРУГА ПРОГРАМА ЗА ОБУКАТА НА ИНЗВОНРЕДНИОТ АНИМАТОР НА БЕЛ ИДЕАЛ: Г-дин Арно Бријан од Лион (Франција) Од 26 – 30 јуни 2023 година: обука во Струга ЦЕЛИ: Совладајте на техниките на усно изразување за да се изразите јасно и лесно. . •…

05/11/2023
 • FrançaisFrançais
 • македонски јазикмакедонски јазик