Учениците доживееја исклучително возбудливи впечатоци од нивниот француски ден

🇲🇰 27 ученици од 3 групи од основните училишта во Крива Паланка кои ги следат работилниците на француски јазик во рамки на проектот Сензибилизација на фондацијата Бел идеал од Париз, поминаа незаборавен ден во Скопје:
– топол француски појадок во Резиденцијата на Амбасадата на Франција со НЕ г-дин Сирил Бомгартнер, Амбасадор на Франција и неговата сопруга,
– неверојатна посета на Францускиот институт во Скопје и
– уживаа во финалето на државниот натпревар за пеење како и доделувањето на наградите од државните натпревари по француски јазик во хотел Холидеј Ин во Скопје.
Учениците доживееја исклучително возбудливи впечатоци од нивниот француски ден.

  • FrançaisFrançais
  • македонски јазикмакедонски јазик