Најдобрите франкофони од земјава

 

Најдобрите франкофони од земјава,

победниците на државните натпревари,

добија престој во Париз или

на франкофонскиот летен камп во Охрид

 

Најдобрите франкофони во С Македонија, односно победниците на државните натпревари: натпреварите за презентации и  натпреварите за спелување добија престој на франкофонскиот летен камп во јуни 2024 година во Охрид, додека пак победниците од натпреварите Олимпијади и натпреварите за пишување ” Кажи ми десет зборови ”  ќе имаат можност да уживаат во убавините на француската престолнина, Париз, организирани од фондацијата Бел идеал од Париз, Франција.

 

Во текот на учебната 2023/2024 година, Здружението на професори по француски јазик на Република Македонија во соработка со фондацијата Бел Идеал ги организираше овие натпревари по француски јазик наменети за ученици од основно и средно училиште кои учат француски јазик во Македонија.

 

На 13 април 2024 година во хотел Холидеј Ин во Скопје, претседателот на Бел Идеал г-ѓа Јадранка Бојковска Бенрејдал и претседателката на Здружението на наставници на Република Македонија г-ѓа Марија Николовска ги доделија дипломите и медалите на сите победници на спроведените државни натпревари.

 

Победници на државниот натпревар за Презентација од основно училиште се:

 

Победници на државниот натпревар за Презентација од средно училиште се:

 

Победници на државниот натпревар за Спелување од основно училиште се:

 

Победници на државниот натпревар за Спелување од средно училиште се:

 

Победници на државниот натпревар Олимпијади за VIII одд, основно училиште :

 

Победници на државниот натпревар Олимпијади од средно училиште се:

 

Победници на државниот натпревар Олимпијади за IX одд, основно училиште се:

 

 

 

Победници на државниот натпревар за писмен состав од средно училиште се:

 

Честитки за сите победници на натпреварите,

ви посакуваме многу успеси во иднина

и убав престој

  • FrançaisFrançais
  • македонски јазикмакедонски јазик