Летен универзитет 2023 во Струга, Северна Македонија

Традиционална средба и белег на континуираната обука на професорите по француски јазик во СТРУГА

ПРОГРАМА ЗА ОБУКАТА НА ИНЗВОНРЕДНИОТ АНИМАТОР НА БЕЛ ИДЕАЛ: Г-дин Арно Бријан од Лион (Франција)

Од 26 – 30 јуни 2023 година: обука во Струга

ЦЕЛИ:

  • Совладајте на техниките на усно изразување за да се изразите јасно и лесно.

. • Подгответе се за усно изразување.

  • Усовршете ги техниките на страв, глас и држење на сцената.

Обука наменета за професори по француски јазик.

Целта е да може полесно да се зборува пред публика.

Летниот универзитет беше успешен, а особено учењето од професионалниот аниматор Арно Бријан кој навистина беше ценет и почитуван од професорите по француски јазик.


     

   

  • FrançaisFrançais
  • македонски јазикмакедонски јазик