Кои сме ние ?

Животот поминува низ основните потреби, како што се јадење, пиење, па дури и спиење. Но, толку многу е важно да се има пристап до образование и знаење: тоа е она што го прави животот толку интересен и возбудлив.

Токму следејќи ги овие основни потреби и претпоставувајќи дека секој треба да има право да ги добие, Бел Идеал има намера да ги спроведе своите активности токму на оваа тема: Образование за децата во Северна Македонија.

Зад овие постапки стои Жаде Бенреждал, основач на Бел Идеал.

Жаде (Jade), основач на Бел идеал

Жаде Бенреждал (Jade Benrejdal), основач и поранешен претседател на првата мрежа на агенти за недвижности во Франција, I @ D France, денес им стои на располагање на најзагрозените за да им го пренесе искуството од својата кариера. Целта на „Бел идеал“ е дека секој може да ги има најважните работи за подобар живот.

Тогаш на шестгодишна возраст, Јадранка Бојковска, нејзиното моминско презиме, го напушта своето мало македонско село, далеку од се и заминува за Франција. Нејзиниот татко, sидар по професија, како и многумина други, беше повикан да го потполни недостатокот на работна сила во Франција во раните 1970 –ти.

Веднаш по нејзиното пристигнување, Жаде започна во забавиште. Таа не знае ниту да чита ниту да пишува, не зборува француски и не ги знае обичаите на оваа нова земја. Таа се сеќава на нејзиното пристигнување во Франција, како да беше вчера: « Гледајќи наназад, можам да видам колку имав среќа што имав пристап до бесплатно и квалитетно образование, но кога пристигнав во Франција, целосно ги загубив своите знаења, тоа беше многу вознемирувачко искуство за мене. » Таа сеуште не знае какво влијание ќе има ова искуство врз нејзините идни обврски.

Ова искуство, Жаде сака да го искористи за да помогне, да даде надеж и да сонува заедно со сите оние кои не си ја дозволуваат оваа привилегија. « Мојата амбиција е преку многу конкретни дејства, да го олеснам учењето, да го направам поедноставно и позабавно. »

Во светот на недвижностите

Откако стана млада мајка, Жаде најпрво му се посвети на семејството пред да одлучи, по раѓањето на своето второ дете, да се впушти во светот на работата.

Ја вработил голем градител на индивидуални куќи, каде останала седум години. Жаде таму стана експерт за административен и комерцијален менаџмент, урбанистичко планирање и финансирање на недвижен имот за поединци. Последователно, таа ќе добие диплома BTS за високо образование за недвижнини како потврда за стекнатото искуство.

Она што Жаде го ​​цени пред сè, е односот со клиентите кои ги придружува на долг рок, чиишто проблеми сака да ги решава иако понекогаш тие се многу големи.

Друг омилен предмет и е организацијата: таа во компанијата иницира изготвување на оперативни процедури за обука и интеграција на идните менаџери. Ја организира структурата така што на глобален начин компанијата и нејзините вработени работат подобро и поефикасно на сите предмети.

Бел Идеал, нејзината нова борба

Нејзината љубопитност и нејзината потреба за обновување отсекогаш ја туркале Жаде Бенреждал да преземе нови предизвици. Со Бел Идеал, таа ја наоѓа слободата и средства да се бори за она што и е блиску до срцето: „Претходно им помагав на луѓето да го остварат сонот, на мнозинството Французи: да станат сопственици. Но, на некои луѓе не им е дозволено ниту да сонуваат“.

И тогаш, таа не го заборави ова мало село каде ги поминала првите години од животот. Таму децата немаат потребен училишен материјал, понекогаш ни топол капут да облечат во зима. „Ако останев таму, ќе го доживеав ова низ што тие минуваат“.

Во блиска соработка со пријателка од дома, сега професор, Жаде сака да спроведе акции за да им понуди подобар живот, посветла иднина на своите мали сонародници.

Бел Идеал е семејна авантура, која Жаде и нејзиниот сопруг ја живеат заедно со нивните две деца, што според нив е најдобар начин конкретно да им ги пренесат своите вредности.

Нашите вредности

Многу присутна и многу важна за тимот на Бел Идеал, е нашата организација да биде изградена околу вредностите на солидарност, поддршка и транспарентност.

Солидарност

Идејата е да се создаде синџир на солидарност. Тоа ќе се реализира преку парични донации, кои се од суштинско значење, но пред се преку самодонации. Во Бел Идеал, веруваме дека надвор од бројките, меѓусебната помош и човечкиот контакт можат значително да ни го променат животот.

Придружба

Сонувањето е право кое многумина го делат со растењето или справувањето со секојдневниот живот. Нашата акција е да ја вратиме надежта и да ги оствариме овие соништа, преку поддршка на луѓето на кои им е најпотребна.

Транспарентност

Сакаме да бидеме беспрекорни за следливоста на добиените донации и да им испраќаме на нашите донатори информации за нашите постапки. Годишниот извештај се пренесува преку нашата веб-страница. Како фонд за донации, ние мобилизираме финансиски, материјални и човечки ресурси за да ги спроведеме акциите што ни се важни. Ние, исто така, поддржуваме фондации и здруженија кои ги споделуваат нашите вредности во нивните мисии.

  • FrançaisFrançais
  • македонски јазикмакедонски јазик